UKK - Usein Kysytyt Kysymykset

Kokosimme alle autokauppojen useimmin meille esittämät kysymykset. Mikäli sinulle jää vielä jotain kysyttävää meistä tai kuka ties haluat liittyä mukaan: ota yhteyttä niin me kyllä vastaamme sinulle!

Paljonko on palvelun perusmaksu?

Nolla euroa, 0 €. Palvelumme pohjautuu täysin palvelun kautta asiakkaille toimitettujen diilien toteutumiseen. Emme laskuta liittymisestä, emme tarjouspyyntöjen välittämisestä autokaupoille, emme käyttäjämäärästä emmekä tarjousten tekemisestä. Meidän tulovirtamme muodostuu siitä, että välittämämme liidi johtaa kauppaan. Jos te tienaatte, me tienaamme. Riskitöntä siis.

Paljonko palvelu maksaa?

Mikäli autokaupalle välittämämme liidi ei johda kauppaan, emme laskuta autokaupalta mitään. Tulovirtamme muodostuu syntyneistä kaupoista, siis riskitöntä autokaupalle. Hinnoittelumme on kolmiportainen ja se riippuu klousaamanne diilin arvosta. Me laskutamme autokauppaa 150–350 euroa riippuen auton hinnasta. Kuluttajan myyntitoimeksiannoissa laskutamme kuluttajaa 29 euroa.

Tämä on siis huutokauppa!

Ehei! Tarkoituksenamme ei ole huudattaa osthintoja ylös tai myyntihintoja alas. Palvelussa jokainen liike tarjoaa sen hinnan, jonka haluaa tarjota. Luonnollisesti paremmat hinnat ovat aina kuluttajalle kiinnostavampia, mutta jokainen saa valita omat hintansa eikä yksikään liike näe toisen hintoja. Liikkeitä toisiaan vastaan usuttamisesta ei siis ole kyse. Kyse on helppoudesta ja ajansäästöstä niin kuluttajalle kuin autokaupalle. Kuluttaja pääsee kauttamme käsiksi satoihin autokauppoihin ja autokauppa taas voi keskittyä lihaksia vaativaan myyntityöhön yhteydenottopyynnön saatuaan.  

Miten pystyn liittymään palveluun?

Mahtavaa! Me haluamme juuri sinut ja kauppasi kumppaniksemme! Voit täyttää yhteydenottolomakkeen verkosivuiltamme. Otamme sinuun yhteyttä ja lähetämme sinulle sopimuksen sähköisesti. Voit myös allekirjoittaa sen sähköisesti vaikkapa kännykällä. Lisäämme sinut palveluumme mahdollisimman pikaisesti ja alat saamaan tarjouspyyntöjä biildiilistä. Hyviä kauppoja!

Kuinka pitkäksi aikaa minun täytyy sitoutua palveluun?

Meidän tulovirtamme on täysin riippuvainen siitä, että autokauppasi saa palvelumme kautta liidejä, jotka johtavat kauppaan. Koska palvelussamme ei ole kuukausi- tai vuosimaksuja, voit myös irtisanoutua palvelusta koska vaan ja välittömästi. Tällöin toki loppuu myös tarjouspyyntöjen välittäminen teille, ja nehän olivat itsessään ilmaisia.

Onko minun pakko tehdä tarjous, kun sopiva tarjouspyyntö osuu kohdalle?

Ei tietenkään! Meille sopii myös, että liitytte palveluumme kumppaniksi, ettekä tee yhtään tarjousta. Tällöin voitte vapaasti katsella tarjouspyyntöjä ja esimerkiksi ohjata ostotoimintaanne vastaamaan paremmin markkinoiden kysyntää.

Kun teen tarjouksen varastossa olevasta autosta, onko minun pakko olla myymättä sitä tarjouksen voimassaoloajan jollekin muulle?

Ei tietenkään! Nopeat syövät hitaat ja kauppahan se on, joka kannattaa. Me ainoastaan toivomme, että sitoudutte antamaanne tarjoukseen, mutta mikäli joku toinen asiakas haluaa auton sinulta ostaa, niin myy!

Miten varmistatte, että kauppa on syntynyt?

Kun kuluttaja on tehnyt yhteydenottopyynnön palvelun kautta, me tiedämme tästä. Lähestymme niin kuluttajaa kuin kyseessä olevaa autokauppaa jonkin ajan päästä yhteydenottopyynnön tekemisestä ja kysymme onko tämä tarjous johtanut kauppaan. Mikäli palvelusta on teille se hyöty, että sen kautta saatte kauppaa ei teillä ole mitään syytä huijatakaan meitä. Sopimuksessa odotamme myös tiedän sitoutuvan siihen, että me voimme tarkistaa nämä tiedot.

Mitä hyötyä palvelusta on kuluttajalle?

biildiilin avulla kuluttaja pystyy kilpailuttamaan kymmeniä tai satoja autokauppoja yhdeltä istumalta. Kaikki tietävät, että kuluttajat kuitenkin kilpailuttavat autohankintansa, me vain pyrimme tekemään siitä helpompaa. biildiiliä käytettäessä kaikki osapuolet myös tietävät, että sama tarjouspyyntö on välitetty muille. Olemme sillä tavalla läpinäkyviä.

Täytyykö minun tarjota täysin kuluttajan antamien ehtojen mukaista autoa?

Ei. Te olette automyynnin ammattilaisia ja uskomme siihen, että te osaatte päätellä vastaako miettimänne autoyksilö kuluttajan tarvetta. Esimerkiksi, jos kuluttaja hakee 2015 vuosimallin, enimmillään 35.000 kilometriä ajettua VW Golffia ja teillä on mahtava yksilö, jolla on ajettu 37.243 kilometriä; tee siitä tarjous. Mikäli hinta ja muut speksit kohtaavat, kuluttaja voi hyvinkin innostua juuri sinun tarjouksestasi.

Mitä hyötyä palvelusta on autokaupalle?

Meidän tehtävämme on saattaa yhteen autonostajat ja autokaupat. Pyrimme tuottamaan autokauppakumppaneillemme paljon ja hyviä tarjouspyyntöjä, jotta kauppa kävisi. Uskomme siihen, että mikäli kuluttaja pyytää kauttamme yhteydenottoa, hän on oikeasti valmis jo etenemään lopulliseen kaupantekoon. Aikaa säästyy, kun suorat yhteydenotot ovat pyytäneet sitä jo itse nähtyään tarjouksenne.

Mikä on boostattu tarjouspyyntö?

Palvelussamme kuluttaja pystyy erottautumaan "renkaanpotkijoista" boostaamalla tarjouspyyntöään. Tämä tarkoittaa, että kuluttaja maksaa 29 euroa, jotta hänen tarjouspyyntönsä merkitään autokaupoille boostatuksi. Tämä siis tarkoittaa, että kuluttaja on ollut valmis käyttämään omaa rahaansa vain ja ainoastaan siihen, että saa lähettää teille tarjouksen. Aika sitoutunut ostaja, eikö? Mikäli tarjouspyyntö johtaa kauppaan, kuluttajalle palautetaan tämä raha, joten hänelläkin on insentiivi saada itselleen uusi auto.

Mitkä autokaupat verkostossa jo ovat?

Emme julkaise, ainakaan vielä, listausta autokauppakumppaneistamme. Mukaan on kuitenkin liittynyt noin sata autokauppaa: osa todella isoja, osa pienempiä ja edustettuina on myös uusien autojen myyjiä.

Mistä idea palveluun tuli?

Turhautumisesta. Perustajamme rakastaa autoja, mutta autokauppojen kilpailutus oli vaan työlästä. Monen liikkeen kontaktointia ja tämän jälkeen tarjousvalssia, jotta saisi sen kuuluisan lopullisen hinnan. Työlästä. Tähän oli pakko olla helpompikin keino.

Puhutte paljon, että palvelu on riskitön autokaupoille. Miten niin on riskitön?

Me emme laskuta mitään ellei välittämämme liidi johda kauppaan. Emme vaadi teitä tekemään yhtään tarjousta. Palvelussamme ei ole kuukausi-, vuosi- tai liittymismaksuja. Sopimuksemme voi irtisanoa koska vaan. Emme keksi paljon riskittömämpääkään liidikanavaa autokaupoille.

Miten lisäarvopalvelut? Edustaako biildiil esimerkiksi jotain rahoitusyhtiötä?

Ei edusta. Ennen palvelun perustamista keskustelimme lukuisten autokauppojen kanssa ja kaikki sanoivat samaa: lisäarvopalvelut tuovat suuren osan katteesta. Kuluttajaa palvelevat lisäarvopalvelut, olivat ne sitten vakuutuksia, rahoituspalveluita tai huolenpitosopimuksia, ovat teidän myytävissä - meidän tulovirtamme muodostuu meidän teille välittämistä kauppaan johtaneista liideistä.

Tehdäänkö lopullinen autokauppa siis biildiil-palvelun kautta?

Ei. Me hyppäämme pois teidän ja kuluttajan välistä, kun kuluttaja painaa palvelussamme yhteydenottopyyntöä tietyn tarjouksen kohdalla. Siitä hetkestä eteenpäin on teidän ammattitaidostanne ja tuotteestanne kiinni, johtaako välittämämme liidi kauppaan vai ei.

Kyllä! Haluan mukaan.

Mahtavaa kuulla <3 Täytäpä alla oleva lomake niin soittelemme sinulle.