Parhaat vinkit biildiilin käyttöön autokaupoille

Jotta kauppasi biildiilin kautta kävisi mahdollisimman ripeään, olemme koonneet tälle sivulle hyviä käytäntöjä. Näitä noudattamalla nostat onnistumisen mahdollisuuksiasi ja pääset mapittamaan kauppakirjoja tiheään.

Henkilökohtaisuus

Autokauppa tapahtuu ihmiseltä ihmiselle. Ei vain tunteettomalta yritykseltä ihmiselle. Lisää siis käyttäjäkuva! Se lämmin tunne, kun kuluttaja avaa tarjouksen ja näkee sinut siellä hymyilemässä, toimii. Henkilökohtaisuus tekee asioinnista ystävällisempää, nopeampaa ja helpompaa. Lisää kuva ylävalikon Omat tiedot -linkistä avautuvalta sivulta.

Ole nopea!

Kuluttajan tarjouspyyntö on voimassa 14 vuorokautta, mutta kyllähän kaikki ihmiset haluavat saada tarjouksen heti, pian tai nopeasti siitä hetkestä, kun sitä ovat pyytäneet. Nopeasti tehtyihin tarjouksiin kuluttaja perehtyy todennäköisemmin ja tarkemmin, ja luonnollisesti tällöin hän myös haluaa jatkaa keskustelua kanssasi todennäköisemmin. Ole siis nopea.

Tee hyvä tarjous

Käyttäjiämme yhdistävä asia on helppous. He haluavat rauhassa vertailla tarjouksia kotisohvalla tai laiturin nokassa ja sitten pyytää yhteydenottoa niiltä paikoilta, jotka vastaavat hänen tarvettaan parhaiten. Tee siis hyvä tarjous. Ei tinkimisvalssia ja pelaamista. Lyö viimeinen hinta pöytään heti. Säästät siinä myös omaa aikaasi.

Lisää autosta kuva

Kuluttajan saadessa tarjouspyyntöjä autoista, joita he ovat ostamassa, näkyvät tarjoukset hänelle kortteina, joissa on kuva. Mielenkiinnon herättämiseksi kuva on ensiarvoisen tärkeä. Tarjoukseen tutustumisen todennäköisyys on suurempi, mikäli siinä on kuva. Kuvan pystyt lisäämään tarjousta tehdessäsi.

Yhteydenottopyyntö - hopi hopi!

Onnea! Sinun tarjouksesi on kiinnostanut kuluttajaa niin, että hän haluaa jatkaa keskustelua kanssasi. Nyt on kiire! Älä jätä asiakasta odottamaan; soita, mailaa tai lähetä vaikka kirjekyyhkyjä, mutta tee se nopeasti. Mikään ei ole ostajalle ikävämpää kuin vetää ostohousut jalkaan ja sitten todeta, että kukaan ei halua myydä. Ole siis yhteydessä niin nopeasti kuin pystyt ja viimeistele kauppa.

Lisätiedot

Niin osto- kuin myyntitarjouksiin voit kirjata lisätietoja. Tämä kannattaa tehdä. Nämä voivat olla rahoitustarjouksia, tarkentavia ehtoja (esim. huoltokirjan olemassa olo) tai muita asioita, jotka uskot että edesauttavat kaupan toteutumista. Lisätiedot pystyt kirjaamaan tarjouksen teon yhteydessä.